Home

Resepi Puding Roti Kismis Cepat 8 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Puding Roti Kismis di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding Roti Kismis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Puding Roti Kismis - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Puding Roti Kismis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding Roti Kismis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan untuk puding roti:.
 2. Sedia 10 keping - roti kosong.
 3. Sedia 2 - cwn susu segar @ cair.
 4. Sedia 1/2 - cwn gula halus.
 5. Sedia 2 - biji telur.
 6. Sedia 1 - sdk esen vanila.
 7. Sedia 1 - senduk kismis.
 8. Sedia 5 - biji kurma racik kasar.

3 Cara Membuat Puding Roti Kismis

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding Roti Kismis pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Roti di sapu planta susun penuhkan loyang, tabur kismis dan kurma.
 2. Dalam bekas lain campurkan susu, gula, telur dan esen vanila pukul manja dah sebati semunya, tuang atas susunan roti tadi. Bakar pada suhu 150 c selama 30 atau sehingga masak..
 3. Selamat mencuba gaiss💕.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding Roti Kismis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!