Home

Resepi Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 Enak 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Masak nasi goreng KFC pake ricecooker!! KFC spicy ni kalau aku makan macam tu je pun aku dah terberak, bayangkan kalau campur sambal AYAM PANGGANG AYAMAS pedas siam? (mukbang malaysia) AYAMAS SPICY SIAM ROASTER sedap sangat ke NASI LEMAK DEKAT MCDONALDS ni? (mukbang malaysia) RAMLY. Masak nasi goreng KFC pake ricecooker!!

Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 - velavinkabakery.com Baca juga: Paduan Resep Nasi Goreng Ayam KFC yang Nikmat Ini Pasti Menggoda Seleramu. Perpaduan sempurna yang bikin kamu ketagihan. KFC sepertinya memang pantas memiliki slogan "jagonya ayam".

8 Bahan - Bahan Resepi Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji bawang merah ditumbuk.
  2. Sedia 2 - biji bawang putih ditumbuk.
  3. Sedia 7 - biji cili padi ditumbuk.
  4. Sedia - Belacan sikit ditumbuk.
  5. Sedia - Ayam KFC yg diracik.
  6. Sedia 2 cawan - nasi sejuk.
  7. Sedia - Garam dan perasa.
  8. Sedia - Sayur sikit (suka hati sayur apa pun).

Tak dapat dipungkiri, perpaduan yang cukup nyeleneh tersebut berhasil menarik. Resep satu ini dikenal dengan sebutan Nasi Jepang KFC atau KFC Japanese Rice, karena memang pertama kali yang memopulerkannya di Jepang. Sebetulnya idenya cukup sederhana, yaitu memasak nasi seperti biasa ditambah potongan ayam KFC. Seketul ayam pasti tak cukup, mesti mahu lagi.

3 Cara Membuat Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Tumbuk bahan yg dinyatakan..
  2. Tumis dgn minyak bahan yg ditumbuk bersama ayam dan sayur..
  3. Masukkan nasi sejuk dan garam perasa. Siap!.

Golongan muda dan kanak-kanak sangat menggemari menu ini tambahan pula mereka ini semua masih sihat-sihat dan selera makan pun masih tinggi. Hari ini kami akan kongsikan resepi special ayam goreng KFC yang memang tip top menjadi. Ayam goreng pastinya digemari oleh semua orang tidak kiralah kanak-kanak mahupun kita yang dah dewasa ini. Tetapi, kali ini kami ingin kongsikan kepada anda cara membuat ayam goreng ala KFC yang mudah dan sedap. Anda bolehlah mencuba resepi ini untuk hidangan anda sekeluarga.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Nasi Goreng Ayam KFC Hot an Spicy 🐔🥵 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!