Home

Cara Membuat Roti John Ayam Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Roti John Ayam di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti John Ayam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti John Ayam - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Roti John Ayam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti John Ayam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Sebatang roti perancis potong serong.
 2. Sedia 3 - biji telur.
 3. Sedia 2 - sdb ayam cincang.
 4. Sedia 2 - cili merah, 2 cili padi, 1 cili hijau dicincang halus.
 5. Sedia 1/2 - bawang besar cincang halus.
 6. Sedia Sedikit - garam.
 7. Sedia - Minyak masak.

4 Step by Step Roti John Ayam

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti John Ayam pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Siapkan bahan..
 2. Campurkan semua bahan..
 3. Panaskan minyak di kuali. Letakkan sesudu bahan campuran tadi. Lekapkan roti dan terbalikkan jika sudah masak. Buat sampai habis..
 4. Dah siap! Boleh dihidangkan dengan sos cili..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti John Ayam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!