Home

Resepi Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan Enak 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Enak.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Keunikan King's Ice Cream perisa Carnival membolehkan masakan dengan rasa yang sungguh enak! Dalam siri Warisan Resepi Bonda, Dato' Fazley Yaakob, Chef. Cara-Cara Membuat Spaghetti Cendawan Ayam :) ❤ Bahan-bahan ❤ - Spaghetti Pasta - Air (Untuk rebusan) - Minyak Masak - Bawang Merah - Bawang Putih - Bawang.

Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan - velavinkabakery.com Ini perisa ayam dan. @lecreuset @maggi.malaysia @maggicukuprasa. Bahan-bahan : 🔸Bawang besar, bawang putih, halia dan empat sekawan ditumis sampai wangi 🔸masukkan air secukupnya. Resipi Sosej Ayam homemade yang sangat mudah dan sedap.

10 Ingredients of Resepi Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - bungkus spiral.
  2. Sedia 2 - sudu besar chili flake.
  3. Sedia 1 sudu teh - serbuk lada hitam.
  4. Sedia 1 sudu teh - origano kering.
  5. Sedia 10 batang - sosej ayam.
  6. Sedia - Semangkuk cendawan shimieji.
  7. Sedia 1/2 - biji bawang holand.
  8. Sedia - Sepokok kecil daun sup.
  9. Sedia - Sebungkus serbuk perasa cukup rasa.
  10. Sedia 4 - sudu besar minyak masak.

Malah ia juga tinggi khasiat kerana mengandungi sayur. Lebihan sosej boleh disimpan dalam bekas bersesuaian dan disejukbekukan. Ibu tiri pirang membutuhkan beberapa ayam. Resepi roti sosej kukus atau goreng memang menjadi kegemaran kami anak beranak.

5 Instructions Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan. Rebus spiral sehingga empuk. Toskan airnya dan ketepikan. Hiris sosej ayam, daun sup dan bawang holand dipotong dadu..
  2. Panaskan minyak, tumis chili flake dan bawang sehingga layu dan naik bau. Kemudian masukkan sosej dan gaul rata sehingga sosej masak..
  3. Kemudian masukkan pula cendawan shimieji dan gaul rata. Masukkan spiral, lada hitam dan daun sup. Kacau sebati..
  4. Kemudian masukkan origano kering dan sebungkus kecil serbuk perasa cukup rasa. Kenapa sampai sebungkus? Rasa mcm byk kan.. Tapi mmg sesuai rasa untuk sebungkus spiral. Jika tidak suka menggunakan serbuk cukup rasa boleh saja tukar kepada garam. Akhir sekali taburkan tomato cherry dan gaul rata..
  5. Dh pun siap. Mudahkan. Selamat mencuba..

Mudah dan sangat sedap dicicah bersama sos sili atau mayonis. Bahan Resepi Sosej Ayam Homemade Sedikit daun ketumbar. Sayuran pilihan seperti lobak merah,cendawan,lada benggala. Pecahkan sebiji telur ke dalam setengah cawan susu segar/susu cair Kemudian masukkan bahan-bahan yang telah dihiris halus bersama daging, serbuk lada hitam, serbuk lada. Player dan Link Download Sudah Mulai Diperbaiki.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Spiral chili flake bersama sosej ayam dan cendawan ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!