Home

Cara Membuat Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd Mudah 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Udang Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 cawan - tepung.
 2. Sedia 1/2 cawan - isi udang.
 3. Sedia 1/2 cawan - daun kucai.
 4. Sedia 1 - biji cili.
 5. Sedia 1 - biji bawang.
 6. Sedia - Air secukupnya.
 7. Sedia - Garam dan perasa.

5 Step by Step Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 5 langkah.

 1. Isi udang, daun kuchai, cili dan bawang dipotong dadu..
 2. Bahan yang sudah dipotong dadu dicampurkan dengan tepung, sedikit garam dan perasa..
 3. Tambahkan air sedikit demi sedikit. Kacau hingga likat. Adunan dibiarkan / direhatkan selama 1/2 jam, supaya cucur menjadi lembut walaupun tidak menggunakan air panas..
 4. Goreng hingga masak dan kekuningan..
 5. Siap. Sedap dimakan bersama sos chili thai dan mayonis..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cucur Udang Bersama Kuchai #Phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!