Home

Cara Memasak Buttermilk Grilled Chicken Keto style Mudah 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Buttermilk Grilled Chicken Keto style di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Buttermilk Grilled Chicken Keto style yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Buttermilk Grilled Chicken Keto style - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Buttermilk Grilled Chicken Keto style

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Buttermilk Grilled Chicken Keto style ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - ketul ayam bahagian peha.
  2. Sedia 4 - biji bawang putih dicincang.
  3. Sedia 1/2 - sudu garam.
  4. Sedia 1 - sudu besar olive oil.
  5. Sedia 3 - sudu besar sour cream.
  6. Sedia 1 - sudu besar air.
  7. Sedia 2 - sudu besar parsley dihiris.
  8. Sedia 1/2 - sudu kecil black pepper.

6 Cara Penyediaan Buttermilk Grilled Chicken Keto style

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Buttermilk Grilled Chicken Keto style pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Campurkan sour cream dan air dan gaul sebati..
  2. Masukkan bawang putih ke dalam sour cream..
  3. Masukkan black pepper, olive oil, garam dan daul parsley. Gaul sekata..
  4. Masukkan ayam dan gaul..
  5. Perap semalaman..
  6. Bakar di dalam air fryer selama 20 minit suhu 200'c. Balik-balikkan ayam semasa membakar..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Buttermilk Grilled Chicken Keto style ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!