Home

Resepi Kerabu Kaki Ayam Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kerabu Kaki Ayam di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kerabu Kaki Ayam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kerabu Kaki Ayam - velavinkabakery.com

10 Bahan - Bahan Resepi Kerabu Kaki Ayam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kerabu Kaki Ayam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Kaki ayam yg siap dibuang tulang.
  2. Sedia 2 - biji tomato.
  3. Sedia 1 batang - timun jepun.
  4. Sedia 2 - biji cili besar.
  5. Sedia 3 - biji bawang merah.
  6. Sedia 3 - biji cili padi.
  7. Sedia - Air perahan limau nipis.
  8. Sedia 3 - sudu gula.
  9. Sedia 3 - sudu sos ikan.
  10. Sedia 2 - sudu serbuk perasa.

3 Instructions Kerabu Kaki Ayam

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kerabu Kaki Ayam pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Rebus kaki ayam dan buang tulang. (Tips : rebus kaki ayam 10-15 minit, sejuk kan dalam peti [email protected] bekukan sedikit supaya [email protected] kaki ayam tidak [email protected] melekat dan senang tanggal dari tulang.)...
  2. Kerabu semua bahan yg telah dipotong siap.
  3. Tambah bahan perasa. Kerabu kaki ayam yg telah siap lebih sedap sekiranya diletak di dalam peti sejuk sekejap sebelum di makan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kerabu Kaki Ayam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!