Home

Cara Memasak DimSum Homemade Mudah Sedap 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi DimSum Homemade Mudah di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan DimSum Homemade Mudah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

DimSum Homemade Mudah - velavinkabakery.com

13 Bahan - Bahan Resepi DimSum Homemade Mudah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat DimSum Homemade Mudah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - bahagian ayam.
  2. Sedia 2 - blok ayam cincang.
  3. Sedia - setengah batang carrot halus.
  4. Sedia 2 - sudu black paper.
  5. Sedia 1 - sudu sos tiram.
  6. Sedia daun - bawang.
  7. Sedia - secukup rasa.
  8. Sedia - kulit dimsum.
  9. Sedia 1 cawan - tepung gandum.
  10. Sedia 1/2 cawan - air suam.
  11. Sedia - secubit garam.
  12. Sedia 1 - sudu tepung jagung.
  13. Sedia - pewarna ikot suka.

5 Instructions DimSum Homemade Mudah

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat DimSum Homemade Mudah pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Okay firstly, kita campurkan terus bahan ayam, biarkan tepi. Step ni senang je. sya tambahkan mix veggie sikit..
  2. Okay next kita uli bahan yang kedua, step sama mcm karipap. uli n rehatkan sebentar,.
  3. Okay next boleh lah kita masukkan ayam ke doh, boleh tgk gambar di bawah. *canai jgn tebal sgt, nnty rasa tepung lebih 😂.
  4. Usaha tangga kejayaan, boleh refer youtube utk bentuk lain :) *makesure tak melekit ye, jgn lupa letak tepung dkt bekas supaya tak melekat nnty..
  5. Okay dah boleh kukus, kalau dia da keras, dah boleh angkat and hidang. sedap makan dgn sos pedas, 😍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi DimSum Homemade Mudah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!