Home

Resepi Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hi Semua, Che Nom nak share satu resepi buat penggemar lauk ayam, boleh cuba resepi ayam Masak sos Tiram pedas, yang confirm makan nasik menambah-nambah. Menu simple yang pasti menjadi kegemaran satu keluarga. Tidak pedas dan anak-anak juga bakal menggemarinya.

Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea - velavinkabakery.com Hidangan ini disukai kanak-kanak kerana rasanya yang tidak pedas dan sesuai. Sebenarnya menu lunch tengahari tadi Telur Dadar Vege dan juga ayam goreng. Seperti kita tahu, saus tiram mampu 'menyulap' sajian apapun jadi gurih dan lezat.

9 Bahan - Bahan Resepi Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Setengah ekor ayam dipotong kecil kecil.
  2. Sedia - Setengah botol sos tiram.
  3. Sedia - Seinci halia dihiris nipis.
  4. Sedia 4 ulas - bawang putih dihiris nipis.
  5. Sedia 1 - biji cili merah.
  6. Sedia 1 - biji bawang besar.
  7. Sedia - Sepohon kecil daun sup.
  8. Sedia - Sepohon kecil daun bawang.
  9. Sedia 1 - sudu kecil lada hitam.

Maka dari itu, sajian ini tak perlu banyak bumbu lain. Hidangan ayam yang penuh dengan rasa sikit pedas, masin & manis cukup menyelerakan. Ayam sos tiram masak CILI kering. Bahan-bahan Hidangan ayam masak sos tiram bersama asparagus ini cukup menyelerakan dan berkhasiat.

5 Cara Membuat Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Perapkan ayam bersama sos tiram..
  2. Tumis bawang putih dan halia sehingga wangi dan sedikit keperangan. Angkat dan masukkan kedalam perapan ayam tadi selama 15 minit..
  3. Panaskan minyak. Masukkan ayam. Masak seketika. Tambah kan setengah cawan air..
  4. Apabila kuah mendidih, masukkan pula lada hitam, daun bawang, daun sup, bawang besar dan cili merah..
  5. Dah pun siap. Selamat mencuba..

Menu ini sememangnya sangat sesuai untuk ibu yang berkerjaya dan tidak mempunyai banyak masa untuk. Ayam masak sos tiram ni boleh dimasukkan dalam kategori slow cooking /renehan. Dari setengah periu air kelapa, ianya hanya tinggal sedikit kurang dari suku sahaja apabila siap. Masukkan ayam dan biar sehingga ayam agak nampak masak.kemudian masukkan sos tiram dan. Description: Langkah-langkah untuk memasak ayam sos tiram. ayam. sedikit air. sos tiram.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam sos tiram #Perak   #rayahitea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!