Home

Resepi Ayam tortilla Mudah 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam tortilla di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam tortilla yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hari ni saya nak kongsikan resepi tortilla wraps yang sangat senang dan sedap dengan menggunakan bahan-bahan yang mudah. Resep Ayam Meksiko (Chicken Quesadilla Recipe Video) Kebab ayam nikmat dan sehat dengan kulit tortila yang lembut & kenyal. "Cara-cara memasak Tortilla Ayam.

Ayam tortilla - velavinkabakery.com Tips untuk memdapatkan ayam yang lebih rengup ialah dengan menggoreng ayam dua kali. Resepi Tortilla Wrap Ayam Panggang sesuai dihidangkan untuk sarapan pagi atau makan malam. Jika anda tercari makanan yang simple dan mudah juga tidak terlalu 'berat' untuk.

9 Ingredients of Resepi Ayam tortilla

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam tortilla ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 gram - Ayam.
  2. Sedia 1 - sudu Besar Mayonis.
  3. Sedia 1 - sudu sos cili.
  4. Sedia 1/2 - sudu kecil garam.
  5. Sedia 1/2 - sudu serbuk Lada hitam.
  6. Sedia 1/2 - sudu kecil serbuk paprika.
  7. Sedia 1 Keping - tortilla roti.
  8. Sedia 5 - Biji cherry tomato.
  9. Sedia 2 daun - salad.

Cara Membuat Roti Tortilla Yang Gampang dan Sangat Mudah. (Separuhnya ayam lagi masak dg di tmbah boncabe). Tata kulit tortila diwadah yg datar, isi dg selada timun tomat, tumisan ayam lada. Lihat juga resep Chicken Bites Tortilla Chips enak lainnya. Resepi Tortilla Wrap Mudah & Sedap, Sesuai Untuk Anda Yang Nak Diet!

3 Cara - Cara Ayam tortilla

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam tortilla pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Panaskan tortilla roti guna periuk Tanpa minyak dengan api kecil panaskan Dalam 1 minit.Mayonis Dan sos cili satukan gaul,daun salad basuh Dan tomato potong 2..
  2. Ayam diperap dengan bahan-bahan garam,Lada Hitam,serbuk perasa,paprika Dan sedikit minyak zaitun.selepas 1 jam bakar ayam tadi Dalam 20minit 130’c..
  3. Letak tortilla dahulu Baru letak daun salad,tomato Dan letak sos tadi. Ayam yang di bakar tadi potong letak atas bahan-bahan tadi Baru gulung..

Pecahkan telur dan masukkan ayam tadi. Membuat tortilla wrap atau kulit tortilla seperti ini bukan hal baru bagi saya, namun beberapa kali Makanan ini terbuat dari tortilla yang telah diisi dengan suwiran daging ayam atau daging sapi. Biasanya menu tortilla banyak disajikan di restoran-restoran besar. Supaya lebih nikmat, Anda bisa menambahkan potongan sayur, daging ayam. ataupun buah sebagai isian. Tortilla yang memiliki tekstur basah dan keras bukanlah tortilla asli dan tidak layak untuk dimakan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam tortilla ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!