Home

Cara Membuat Asam Pedas [email protected]@Daging Simple Cepat 13 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Asam Pedas [email protected]@Daging Simple di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Asam Pedas [email protected]@Daging Simple yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Asam Pedas Ikan@Ayam@Daging Simple - velavinkabakery.com

13 Bahan - Bahan Resepi Asam Pedas [email protected]@Daging Simple

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Asam Pedas [email protected]@Daging Simple ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Kisar/Blend.
  2. Sedia - cili kering.
  3. Sedia - bawang merah.
  4. Sedia - bawang putih.
  5. Sedia - halia.
  6. Sedia - Bahan lain.
  7. Sedia - [email protected]@ikan.
  8. Sedia - serbuk lada hitam.
  9. Sedia - rempah kari.
  10. Sedia daun - kesum (jika ada letak).
  11. Sedia - bendi @ tomato.
  12. Sedia - bunga kantan (jika ada letak).
  13. Sedia - garam.

5 Cara Memasak Asam Pedas [email protected]@Daging Simple

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Asam Pedas [email protected]@Daging Simple pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Letakkan minyak dalam kuali. Tumis bahan kisar. masukkan serbuk kari sedikit dan serbuk lada hitam..
  2. Dah kering sedikit masukkan [email protected]@ikan. kemudian masukkan sedikit air..
  3. Masukkan daun kesum, bendi, tomato, bunga kantan..
  4. Perasakan dengan garam..
  5. Dah siap... #selaukwanie.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Asam Pedas [email protected]@Daging Simple ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!