Home

Cara Membuat Ayam Panggang Mixed Herbs Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Panggang Mixed Herbs di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang Mixed Herbs yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Panggang Mixed Herbs - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi Ayam Panggang Mixed Herbs

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang Mixed Herbs ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 - bahagian ayam.
  2. Sedia 1 - sudu besar mixed herbs*.
  3. Sedia 3 - sudu besar sos lada hitam Puteri*.
  4. Sedia 2 - sudu besar sos tiram*.

3 Cara Membuat Ayam Panggang Mixed Herbs

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang Mixed Herbs pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Gaulkan ayam sebati dengan bahan bertanda*. Perap selama 10 minit..
  2. Panggang ayam dalam air fryer suhu 180 celcius selama 15 minit. Lapik basket air fryer dengan baking paper. Potong ikut saiz basket..
  3. Kemudian, terbalikan ayam dan panggang lagi suhu 160 celcius dalam 15 minit. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang Mixed Herbs ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!