Home

Resepi Ayam Panggang Mixed Herbs Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Panggang Mixed Herbs di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang Mixed Herbs yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Welcome to my Homemade Food Diary I am a Wife, Mother of two girls, love traveling, painting, gardening and obsessed about foods and cooking Healthy foods. Resep Ayam Panggang - Ayam mengandung protein yang memadai, sehingga memenuhi kebutuhan nutrisi tubuh. Olahan ayam panggang bercita rasa lezat akan memudahkan setiap orang untuk memenuhi keperluan gizi dengan nikmat.

Ayam Panggang Mixed Herbs - velavinkabakery.com Dulu ketika saya masih kecil, setiap kali ada acara kenduri atau selamatan di rumah Mbah, maka menu utama yang wajib kudu ada adalah ayam panggang. Kami semua menyebutnya dengan nama ayam ingkung. Be the first to review this recipe.

4 Bahan - Bahan Resepi Ayam Panggang Mixed Herbs

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang Mixed Herbs ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 - bahagian ayam.
  2. Sedia 1 - sudu besar mixed herbs*.
  3. Sedia 3 - sudu besar sos lada hitam Puteri*.
  4. Sedia 2 - sudu besar sos tiram*.

In a food processor or blender mix the Chilies, garlic, onion, lemon grass, galangal, and paprika until they form a smooth paste. ayam bakar diet. ayam panggang teflon. Ayam Panggang Saus Barbeque: menu sehat/diet. Lunch box diet low carbo: ayam panggang n mix vegetable. Tuang sedikit minyak zaitun, tabur mixed herbs dan letak ayam diatas ubi.

3 Step by Step Ayam Panggang Mixed Herbs

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang Mixed Herbs pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Gaulkan ayam sebati dengan bahan bertanda*. Perap selama 10 minit..
  2. Panggang ayam dalam air fryer suhu 180 celcius selama 15 minit. Lapik basket air fryer dengan baking paper. Potong ikut saiz basket..
  3. Kemudian, terbalikan ayam dan panggang lagi suhu 160 celcius dalam 15 minit. Siap!.

Tajuk tu memanglah ayam panggang dalam oven sebab akak bakar dalam oven.kalau panggang atas pemanggang letrik lain namanya. Lumurkan bawang putih, serbuk lada hitam, garam, mixed herbs dan halia ke seluruh kepak ayam. Boil minced ingredients, lemon grass and coconut milk. Put in chicken inside boiling sauce. Then place chicken on a baking tray.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang Mixed Herbs ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!