Home

Cara Memasak Spaghetti & Meatballs Cepat 10 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Spaghetti & Meatballs di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Spaghetti & Meatballs yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cпагетти - основа многочисленных итальянских блюд. Spaghetti Napoli (спагетти по-неаполитански) — с томатным соусом, Spaghetti Bolognese (спагетти по-болоньски). These recipes provide the perfect toppings and complements for classic spaghetti noodles.

Spaghetti & Meatballs - velavinkabakery.com Spaghetti makes a great inexpensive meal that cooks up fast. From vegetarian spaghetti to simple meaty meals, try our spaghetti. enPR: spəgĕtʹē, IPA(key): /spəˈɡɛti/. (US) IPA(key): [spəˈɡɛɾi]. Rhymes: -ɛti. spaghetti (usually uncountable, plural spaghettis).

19 Bahan - Bahan Resepi Spaghetti & Meatballs

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Spaghetti & Meatballs ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 19 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan spageti.
  2. Sedia 1/2 - paket mi spageti (200g).
  3. Sedia 1 tbs - minyak zaitun.
  4. Sedia 1 tsp - garam.
  5. Sedia - Bahan kuah.
  6. Sedia 1 - biji bawang Holland.
  7. Sedia 1 ulas - bawang putih.
  8. Sedia 1 tin - Sos Spageti.
  9. Sedia 1 tin - air.
  10. Sedia 1/2 batang - lobak merah.
  11. Sedia 5 - biji bebola daging/ayam.
  12. Sedia 5 - biji cendawan butang.
  13. Sedia 1 batang - cili merah/lada benggala.
  14. Sedia 1 sudu makan - gula (rata).
  15. Sedia 1 tsp - garam.
  16. Sedia - Herba pilihan.
  17. Sedia - Lada hitam.
  18. Sedia 5 - biji tomato ceri.
  19. Sedia Daun - sup.

A type of pasta made in the shape of long thin strings. A dish that has spaghetti as a main part of it, such as spaghetti bolognese. (informal) Any type of pasta. (informal). Spaghetti recipes from authentically Italian to quick and easy dinners. One of the most popular types of pasta, spaghetti is made from durum wheat and comes in medium-thin strands.

10 Step by Step Spaghetti & Meatballs

Dah ada 19 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Spaghetti & Meatballs pula. Simple saja cuma 10 langkah.

  1. .
  2. Didihkan air, minyak zaitun dan garam. Rebus mi spageti lebih kurang 15minit sehingga masak (al dente). Tos dan ketepikan..
  3. Bawang Holland dan bawang putih dipotong dadu. Tumis dengan sedikit minyak sampai perang. Masukkan sos tin dan kacau..
  4. Masukkan air. Didihkan sebentar..
  5. Masukkan bebola daging dan cendawan butang yg dipotong 4, cili merah dihiris lebar dan lobak merah dipotong dadu. Kecilkan api dan tutup kuali 5 minit..
  6. Masukkan herba-herba pilihan dan lada hitam ikut citarasa. Gula dan garam juga. Kacau sebati. Api biasa..
  7. Tips = Herba boleh guna dari jenis thyme/rosemary/mixed herbs/Italian herbs/bay/parsli/oregano. Fungsi nya untuk memberi aroma kepada sos..
  8. Tips = Gula adalah perlu untuk lawan rasa masam tomato sos spageti. Garam untuk seimbangkan rasa gula tadi. Adjust garam mengikut citarasa..
  9. Masukkan tomato ceri dan tutup api. Taburkan daun sup cincang. Hidangkan..
  10. Tips = Tomato ceri dimasukkan pada langkah akhir supaya tidak hancur dan benyek..

About Spaghetti is a long, cylindrical pasta usually served with tomato sauce, herbs, and grated cheese. This dish has been usually attributed to Italian cu. Spaghetti definition: Spaghetti is a type of pasta. It looks like long pieces of string and is usually served. Meaning, pronunciation, translations and examples. -Spaghetti-ed: Past Tense -Spaghetti-ing: Present Participle.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Spaghetti & Meatballs ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!