Home

Resepi BBQ ayam madu Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi BBQ ayam madu di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan BBQ ayam madu yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Lezatnya Olahan Ayam Madu Sampai Menjilat Jari, Ikuti Resep Ini. Contact Rempah Ayam Madu BBQ on Messenger. Kelebihan Rempah Ayam Madu by Dr.

BBQ ayam madu - velavinkabakery.com Jom try buat honey bbq chicken pulak hari ni atau dalam bahasa melayu dia ayam madu bbq. Diner in Cameron Highlands, Pahang, Malaysia. Tetapi pada umumnya, citarasa resep ayam panggang kecap, ayam panggang madu, BBQ dan lainnya tentu saja enak dan lezat.

7 Bahan - Bahan Resepi BBQ ayam madu

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat BBQ ayam madu ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kg - kepak ayam.
  2. Sedia 3 - sb bbq sos.
  3. Sedia 1 - sk serbuk cili.
  4. Sedia 2 - sb madu.
  5. Sedia 1 - sk garam.
  6. Sedia 1 - sk white pepper.
  7. Sedia 1 - sk black pepper.

Dengan menggunakan bumbu ayam panggang asli dari. Diperap dengan sos bbq dan dicampurkan dengan madu bagi mewujudkan rasa manis semulajadi. Untuk rempah ayam barbeque madu just buat sendiri lagi sedap. Lihat juga resep Ayam Saus Barbeque Korea ala Film Extreme Job enak lainnya. ayam madu bbq.

3 Step by Step BBQ ayam madu

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat BBQ ayam madu pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Basuh ayam dan perap dgn sume bahan perapan. Senang je campak sume gaul2 dan biarkan. Lg lama perap lg sedap..
  2. Dah bole panggang ayam tu ikot la nk guna oven ke grill ke nk bakar arang sume bole. Mcm sy nk cpt dan senang sy guna grill je 😅 siap !.
  3. Note: nk pakai ayam bahagian lain pn bole tp utk bbq ni kepak ayam rs dia lebih awesome 😎.

Resipi perapan Ayam BBQ yang mudah, sedap dan dihasilkan menggunakan bahan-bahan yang senang diperolehi. Sangat berbaloi untuk dicuba. 'Dasar atok nafsu binatang!' - Video lelaki tua 'ratah' ayam betina. Ayam panggang BBQ biasanya selalu menjadi peneman acara kemah mahupun acara outdoor lainnya. Tentunya kepiawaian dalam memasak menggunakan resepi yang sedap adalah sangat penting. Ayam Bakar Perapan BBQ (barbeque) merupakan makanan kegemaran seisi keluarga tidak kira si ayah Antara ayam bbq kegemaran ramai adalah ayam bbq black pepper dan ayam bbq madu.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi BBQ ayam madu ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!