Home

Resepi Spaghetti Aglio Olio versi campak2 Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Spaghetti Aglio Olio versi campak2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Spaghetti Aglio Olio versi campak2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Spaghetti Aglio Olio versi campak2 - velavinkabakery.com

10 Ingredients of Resepi Spaghetti Aglio Olio versi campak2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Spaghetti Aglio Olio versi campak2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 5 ulas - bawang putih.
 2. Sedia 1/2 - biji cili benggala hijau.
 3. Sedia 1/2 - biji cili bengala merah.
 4. Sedia 1 batang - saderi.
 5. Sedia 2 - ketul Kiub ayam.
 6. Sedia - Serbuk oregano.
 7. Sedia - Serbuk cili.
 8. Sedia 1/4 cawan - Minyak masak.
 9. Sedia 1/2 cawan - isi udang.
 10. Sedia 11/2 - bungkus spaghetti angle hair(yang telah Di rebus dalam proses melembutkan).

3 Cara Membuat Spaghetti Aglio Olio versi campak2

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Spaghetti Aglio Olio versi campak2 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Sediakan bahan-bahan yang Di perlu kan..
 2. Tuangkan minyak zaitun Masukan bawang putih yang telah dicincang, kemudian masukkan cili bengala merah Dan hijau. Masukan batang saderi Di ikut Serbuk oregano Dan serbuk cili. Tumis kesemua bahan sehingga bau wanginya naik. Masukan udang diikuti kiub ayam, setelah udang separuh masak masukan spaghetti Gaul sehingga kesemua bahan sebati Dan masak..
 3. Dah siap!!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Spaghetti Aglio Olio versi campak2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!