Home

Cara Memasak Chicken Lemon Grill Black pepper sauce Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Chicken Lemon Grill Black pepper sauce di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chicken Lemon Grill Black pepper sauce yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chicken Lemon Grill Black pepper sauce - velavinkabakery.com

10 Bahan - Bahan Resepi Chicken Lemon Grill Black pepper sauce

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chicken Lemon Grill Black pepper sauce ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - mangkuk besar ayam (2 wings, 2 drumsticks & 2 thighs).
  2. Sedia - Bijan (untuk hiasan).
  3. Sedia - bahan perapan.
  4. Sedia 3 sudu makan - sos lada hitam.
  5. Sedia 2 sudu makan - jus lemon.
  6. Sedia 3 ulas - bawang putih (diparut).
  7. Sedia 3 sudu makan - kicap manis.
  8. Sedia 3 sudu makan - madu.
  9. Sedia 2 sudu makan - sos tiram.
  10. Sedia - Garam secukup rasa.

4 Instructions Chicken Lemon Grill Black pepper sauce

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chicken Lemon Grill Black pepper sauce pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Perap ayam selama 2-3 jam di dalam peti sejuk..
  2. Setelah itu, keluarkan ayam dan panaskan kuali non-stick untuk grill ayam. Perlahankan api. Saya xguna minyak sebab nanti ayam terlebih berlemak..
  3. Sementara itu, kita buat sos lada hitam menggunakan air perapan tadi. Cuma tambahkan sedikit tepung jagung supaya sos agak pekat..
  4. Kemudian, tuang sos tadi ke atas ayam yang telah disusun cantik dalam pinggan. Taburkan bijan untuk hiasan. Siap! 👩‍🍳👍😁.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chicken Lemon Grill Black pepper sauce ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!