Home

Resepi Blackpepper Mayo Chicken Roll Enak 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Blackpepper Mayo Chicken Roll di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Blackpepper Mayo Chicken Roll yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Blackpepper Mayo Chicken Roll - velavinkabakery.com

12 Ingredients of Resepi Blackpepper Mayo Chicken Roll

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Blackpepper Mayo Chicken Roll ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Filling.
  2. Sedia 400 gm - isi ayam.
  3. Sedia 20 gm - capsicum hijau.
  4. Sedia 30 gm - capsicum merah.
  5. Sedia 5 - sb mayonaise.
  6. Sedia 1 cubit - garam.
  7. Sedia 1/2 - sb lada hitam kisar.
  8. Sedia - Bahan membalut.
  9. Sedia 3 keping - wrap Gardenia.
  10. Sedia 3 keping - seaweed.
  11. Sedia - Sandwich spread untuk sapuan.
  12. Sedia - Cling wrap.

6 Cara Memasak Blackpepper Mayo Chicken Roll

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Blackpepper Mayo Chicken Roll pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Isi ayam direbus hingga masak. Capsicum dipotong dadu kecil..
  2. Ayam siap rebus, dipotong kecil. Masukkan dalam bekas, masuk potongan capsicum, garam, mayonis dan lada hitam tumbuk(lagi sedap). Gaul sebati..
  3. Proses menggulung😊: lapik cling wrap. Ambil sekeping wrap, sapu sedikit mayo. Kemudian letak seaweed atas..
  4. Letak dalam 3 sudu makan inti dan ratakan. Kemudian gulung bagi rapat. Balut dengan cling wrap untuk kekemasan..
  5. Untuk hasil yang memuaskan. Buat malam simpan dalam petiais. Esok pagi nya buka cling wrap dan potong. Hasil akan lebih cantik..
  6. Selamat mencuba!😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Blackpepper Mayo Chicken Roll ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!