Home

Cara Membuat Ayam sticky ala2 korea Enak 11 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam sticky ala2 korea di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam sticky ala2 korea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Simple tapi sedap.tu yg Kita mau. Kali ini saya ingin share RESEP OLAHAN AYAM DAN TELUR TERENAK - CHICKEN WINGS MADU ALA KOREA (Korean Honey Butter Chicken). Melayani Pre Order make up, baju, tas ORI made in KOREA dari semua brand.

Ayam sticky ala2 korea - velavinkabakery.com Leka bila dapat makan ayam goreng pedas ala korea ini. Bolehlah berangan kononnya berada di Korea. Sebut saja pasal ayam goreng, boleh dikatakan semua orang suka makan.

14 Ingredients of Resepi Ayam sticky ala2 korea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam sticky ala2 korea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - ekor ayam.
  2. Sedia 3 ulas - bawang putih.
  3. Sedia 60 - grm butter.
  4. Sedia 2 - sdb sos cili.
  5. Sedia 2 - sdb serbuk cili.
  6. Sedia 2 - sdb cili kisar (digantikan srbk cili) coz x de dlm simpanan.
  7. Sedia 2 - sdb sos tiram.
  8. Sedia 2 - sdb sos tomato.
  9. Sedia 1 1/2 - sdb gula.
  10. Sedia 2 - sdb madu(terpulang).
  11. Sedia 2 - sdb lada hitam.
  12. Sedia - Serbuk kunyit.
  13. Sedia - Garam.
  14. Sedia - Bijan.

Tak kiralah anak kecil ataupun yang dewasa. Sebenarnya ada macam-macam cara nak goreng ayam ni selain menggoreng dengan kunyit macam kita biasa buat. SUARA CEWE ORDER ayam SAMBIL ML.ogg download. Kelebihan ayam goreng pedas a la Korea atau dalam bahasa Korea-nya adalah yangnyeom tongdak adalah balutan Untuk membuat yangnyeom tongdak maka anda memerlukan pasta cabai pedas Korea atau gochujang.

11 Cara Penyediaan Ayam sticky ala2 korea

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam sticky ala2 korea pula. Simple saja cuma 11 langkah.

  1. Ayam di basuh n dikunyit kan.....
  2. Bawang putih ditumbuk lumat.....
  3. Satukan sos cili..tomato..tiram...cili kisar... butter... bawang putih...gula... madu..lada hitam garam....
  4. Masakan sampai butter TD cair n sebati.....
  5. Kemudian... curahkan keatas ayam TD....
  6. Perap selama yg boleh...lg lama d perap lg sedapppp......
  7. Bakar...selama 40min...atau lebih....suhu 200 api atas bawah....ikut oven masing2...jgn rentung sudah...🤪🤪🤪.
  8. Pas masak syifa asingkan ayam..Dr kuah nyerr n Syifa bakar lg coz...nk BG lg Ader hitam2 gituw coz anak2 suka.....
  9. Lebihan kuah TD disiram kt atas ayam tu..ni terpulang lah...klu nk banjir tuang Ler bnyk...klu nk ala2 sticky Korea tu cikit jerr lerr.
  10. Taburkan bijan..tp syifa tabur almond jerr..yg mane Ader dlm simpanan.
  11. Sos ni tuk cicah...terpulang kt tekak memasing....

Anda bisa membelinya di supermarket khusus yang menjual bumbu dan. Harusnya gk pake ayam goreng yaaa. Dan kebetulan misua pngn dbkinin ayam yg kaya di mie ayam gitu. Jadi aja bikin ayam kecap ala kadarnya. Selain dari ramen Samyang dan tteokbokki (spicy rice cake), ayam goreng juga menjadi makanan kegemaran rakyat korea dan bukan itu sahaja Oleh itu, entri kali ini akan berkongsi resepi mudah membuat ayam goreng pedas ala Korea yang viral sekarang ini.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam sticky ala2 korea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!