Home

Cara Memasak Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 Enak 14 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 - velavinkabakery.com

14 Bahan - Bahan Resepi Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Isi Ayam.
  2. Sedia - Isi ayam sekeping.
  3. Sedia 1/2 cawan - Tepung jagung.
  4. Sedia 1 - biji telur.
  5. Sedia - Kuah.
  6. Sedia 2 keping - cheese.
  7. Sedia 1/2 - kuib pati ayam.
  8. Sedia 8-10 ulas - bawang putih.
  9. Sedia 3 - biji cili padi.
  10. Sedia 1 cawan - susu segar/ susu cair.
  11. Sedia 1/2 - cup serbuk telur masin.
  12. Sedia Daun - kari secukupnya.
  13. Sedia 2 - sudu besar butter.
  14. Sedia Sedikit - serbuk lada hitam.

9 Step by Step Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Isi ayam di potong kecil,kemudian salutkan dengan telur dan telung jagung. Gaul rata semua bahan..
  2. Goreng ayam tadi sehingga garing. Tos dan ketepikan..
  3. Cairkan butter dan tumis bawang putih dan cili pada sehingga naik bau..
  4. Masukkan daun kari goreng sehingga garing..
  5. Masukkan serbuk telur masin. Gaul rata..
  6. Masukkan susu segar/ susu cair. Gaul rata sehingga mendidih..
  7. Masukkan kepingan cheese dan kuah akan menjadi sedikit pekat. Tambahkan sedikit air. Gaul rata sehingga cheese cair dan tidak berketul..
  8. Masukkan ayam yang telah di goreng tadi. Gaul sebati. Kuah siap untuk dihidang bersama speghetti..
  9. Didihkan air bersama minyak zaitun. Rebus spaghetti sehingga lembut. Toskan spaghetti dan boleh di hidang bersama kuah tadi. Tambahkan sedikit serbuk lada hitam jika suka..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Creamy Salted Egg Spaghetti #phopbylinimohd #task3 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!