Home

Cara Memasak Simple Salted Egg Chicken Cepat 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Simple Salted Egg Chicken di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Simple Salted Egg Chicken yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Simple Salted Egg Chicken - velavinkabakery.com

7 Bahan - Bahan Resepi Simple Salted Egg Chicken

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Simple Salted Egg Chicken ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Butter sebesar kotak mancis.
  2. Sedia 200 ml - Susu cair/cooking cream.
  3. Sedia - Segengam daun kari.
  4. Sedia 3 - Sdb Salted Egg powder.
  5. Sedia 300 g - Ayam popcorn.
  6. Sedia 5 batang - Cili padi.
  7. Sedia 2 ulas - Bawang putih.

6 Cara Penyediaan Simple Salted Egg Chicken

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Simple Salted Egg Chicken pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Panaskan kuali & masukkan butter.
  2. Masukkan daun kari.
  3. Selepas naik bau, masukkan cooking cream/susu cair.
  4. Kemudian masukkan Salted Egg Powder dan seterusnya cili padi.
  5. Akhir sekali masukkan ayam [email protected] ayam goreng tepung yg dipotong kiub. Kacau sehingga pekat sedikit..
  6. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Simple Salted Egg Chicken ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!