Home

Resepi Crispy chicken Burger cheese meleleh Mudah 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Crispy chicken Burger cheese meleleh di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Crispy chicken Burger cheese meleleh yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. These fried chicken burgers are ultra crispy and absolutely bursting with flavour. Most chicken burger recipes you'll find use breast, mainly because they're larger than thighs. It gives you more of that classic flavour too, thighs tend to be used more in fried chicken sandwiches or more Asian dishes.

Crispy chicken Burger cheese meleleh - velavinkabakery.com Puas hati.sedap.meleleh.tak caya jom order dulu.baru rasa nikmat dia aumm. Crispy Chicken Burger Recipe in Urdu & English available at Sooperchef.pk. You can download the complete recipe of CrispyChicken Burger on sooperchef.pk.

12 Bahan - Bahan Resepi Crispy chicken Burger cheese meleleh

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Crispy chicken Burger cheese meleleh ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Cheese sauce.
  2. Sedia - Sos cili.
  3. Sedia - Mayonis.
  4. Sedia - Bun burger.
  5. Sedia - Kubis.
  6. Sedia - Minyak masak.
  7. Sedia - Isi Ayam.
  8. Sedia - Breadcrumb.
  9. Sedia - Chicken stok.
  10. Sedia - Telur.
  11. Sedia - Tepung kentucky.
  12. Sedia - Garam.

Fry in hot oil until golden and crispy. After that, roll in the breadcrumbs and give them a little pat to make sure your mix has adhered properly. If you're going to have a burger, you may as well have cheese. Burger chicken cheese crispy wooden table A delicious crispy fish burger with cheese, lettuce, and mayonnaise with french fries and salad onside.

5 Cara Memasak Crispy chicken Burger cheese meleleh

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Crispy chicken Burger cheese meleleh pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Leperkan isi ayam kemudian perap mengunakan stok ayam telur dan garam sedikit.
  2. Kemudian lapiskan isi ayam tersebut mengunakan breadcrumb.
  3. Panaskan minyak dan goreng ayam tersebut dengan api yang perlahan dan tapiskan minyaknya.
  4. Kemudian burger bun belah menjadi 2 bahagian tabur mengunakan kubis hiris halus dan tuangkan cheese sauce cili sos mayonis mengikut kesukaan anda.
  5. Dan yang last sekali letak kan isi ayam crispy tersebut pada taburan hirisan kubis dan sos tadi kemudian tutup dan siap untuk di hidang!!!.

Make your favorite crispy chicken burger at home using chicken fillets coated with flour, egg and breadcrumbs yielding a delicious crispy golden crumb Apply mayonnaise on each side of bun, then put lettuce leave, sliced tomato, chicken and cheese slice. Finish it with other piece of bun on top. Crispy chicken burger with french fried. Chickenburger with bacon, tomato, cheese and lettuce served with french fries and beer. Fried chickens,cheese burger with fries on wooden chopping board isolated over white background.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Crispy chicken Burger cheese meleleh ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!