Home

Cara Memasak Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - peket cendawan Enoki.
 2. Sedia 1 - biji Telur ayam.
 3. Sedia 200 g - Tepung Bestari /Tepung berperisa.
 4. Sedia - minyak masak untuk menggoreng.

8 Instructions Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung pula. Simple saja cuma 8 langkah.

 1. Sediakan semua bahan-bahan.
 2. Potong bahagian bawah cendawan, basuh bersih kemudian lerai-leraikan. Toskan sehingga air tiada..
 3. Pukul telur.
 4. Celupkan cendawan Enoki kedalam Telur.
 5. Salutkna dengan tepung Bestari.
 6. Panaskan minyak, gorengkan cendawan Enoki yang telah di salut tepung. Gorengkan sedikit demi sedikit. Goreng hingga garing. Angkat dan Toskan.
 7. Hidangkan Cendawan Enoki rangup cicah dengan Cili Sos atau di makan begitu sahaja..
 8. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Crispy Enoki/Cendawan Enoki Celup Tepung ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!