Home

Resepi Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine Enak 17 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine - velavinkabakery.com

17 Ingredients of Resepi Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 17 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 sudu makan - Olive Oil.
  2. Sedia 1 sudu makan - Butter.
  3. Sedia 1 - labu Bawang Merah.
  4. Sedia 2 ulas - Garlic.
  5. Sedia 1 - peket Baby Portobello.
  6. Sedia 200 g - Tomato Paste Barilla.
  7. Sedia 1 sudu teh - Garam.
  8. Sedia 2 - sudu besar Gula Lakanto (0 cal).
  9. Sedia - Bahan Rebusan.
  10. Sedia 2 - litre Air.
  11. Sedia 200 g - Linguine Barilla.
  12. Sedia 1 sudu makan - garam.
  13. Sedia 1 sudu makan - Olive Oil/Minyak.
  14. Sedia 2 - genggam Brokoli.
  15. Sedia - Hiasan.
  16. Sedia 2 cubit - Parmesan Cheese.
  17. Sedia 1 - genggam Honey Tomato Cherry.

9 Instructions Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine

Dah ada 17 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Potong dan prepare semua bahan.
  2. Didihkan air dan masukkan pasta, garam dan minyak dan rebus selama 10 minit.
  3. Masukkan brokoli pada minit ke 9 dan tos bila timer 10minit berbunyi.
  4. Panaskan minyak dan masukkan butter dan bawang. Goreng hingga layu..
  5. Masukkan portobello sehingga berair.
  6. Masukkan tomato paste, gula dan garam.
  7. Masukkan pasta (terlupa asingkan brokoli dalam gambar).
  8. Perap dan goreng ayam (cari resipi Easy Golden Salted Egg MinSha).
  9. Hias pasta dengan honey tomato cherry, brokoli dan parutan cheese kegemaran. Bam!💥.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Baby Portobello Salted Egg Chicken Linguine ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!