Home

Cara Memasak Grilled Chicken Breast #MunahMasak Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Grilled Chicken Breast #MunahMasak di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Grilled Chicken Breast #MunahMasak yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Grilled Chicken Breast #MunahMasak - velavinkabakery.com

9 Bahan - Bahan Resepi Grilled Chicken Breast #MunahMasak

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Grilled Chicken Breast #MunahMasak ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - ▪️4 keping dada ayam (bersize besar).
  2. Sedia - ▪️2 sudu besar lemon jus.
  3. Sedia - ▪️2 sudu besar olive oil.
  4. Sedia - ▪️1 sudu besar italian herb (boleh ditukar dgn dry basil atau thyme).
  5. Sedia - ▪️1 sudu besar mayonis.
  6. Sedia - ▪️1 sudu kecil serbuk lada hitam.
  7. Sedia - ▪️1 sudu kecil serbuk cili.
  8. Sedia - ▪️1 sudu kecil cuka putih.
  9. Sedia - ▪️1/2 sudu kecil garam.

3 Cara Penyediaan Grilled Chicken Breast #MunahMasak

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Grilled Chicken Breast #MunahMasak pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. 1) campur dan kacau sebati semua bahan-bahan diatas (kecuali ayam). Ayam dipotong setebal 1 -2 cm. Bagi tujuan cepat/senang masak. Perapkan ayam, seelok-eloknya semalaman..
  2. Panaskan pan grill dengan api sederhana besar sehingga betul2 panas. Masak 5 minit disetiap belah ayam..
  3. Boleh dihidang bersama jagung rebus, grilled potato dan mix-vege. Sedap dimakan bersama sos Peri-peri Nandos.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Grilled Chicken Breast #MunahMasak ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!