Home

Resepi Ayam Panggang Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Panggang di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Ayam panggang termasuk menu yang legendaris, di mana pasti mudah ditemui di manapun dan kapanpun. Cita rasanya yang lezat justru tercipta dari resep masakan yang sederhana. Ayam bakar Bu Setu merupakan favorit penduduk lokal maupun wisatawan yang berkunjung ke Magetan.

Ayam Panggang - velavinkabakery.com Sajian ayam panggang adalah hidangan yang mungkin tak lagi asing ditelinga anda. Penasaran seperti apa resep membuat ayam panggang bumbu special yang mudah? Ayam panggang adalah sajian lezat dan sehat yang dapat membuat Anda ketagihan dengan cepat.

6 Ingredients of Resepi Ayam Panggang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - ekor ayam.
  2. Sedia 1 - sudu besar minyak.
  3. Sedia 1 - sudu besar sos tiram.
  4. Sedia 1 - sudu besar madu.
  5. Sedia 1 - sudu besar serbuk cili.
  6. Sedia 1 - sudu besar mix herbs.

Anda bisa memanggang bagian ayam apa saja -- dada, paha atas, paha bawah, dan sayap -- dengan. Gratis untuk komersial Tidak perlu kredit Bebas hak cipta. Dalam mengolah daging ayam, memang seakan-akan kita tidak akan kehabisan ide dan kreasi baik dari resep bumbu ataupun cara mematangkannya. Ayam panggang ialah ayam yang disediakan sebagai makanan dengan kaedah memanggang sama ada di dapur rumah, di atas unggun api atau di rotisserie profesional.

3 Cara Membuat Ayam Panggang

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. 1. Cuci ayam lalu gaulkan rata dengan madu, sos tiram, serbuk cili dan Mix herbs. Perapkan selama 20 minit..
  2. 2. Panggang ayam selama 1 jam..
  3. 3.Ayam panggang siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba..

Lazimnya, ayam dipanggang di dalam lemak dan jusnya dengan menggolek atau memutarkan ayam tersebut ketika dipangggang. Resep ayam panggang - Ayam adalah salah satu bahan makanan yang mengandung banyak sekali nutrisi yang baik untuk tubuh. Dalam ayam terdapat beragam zat baik, seperti protein yang memadai. Ayam panggang di sini memang spesialis dimasak dengan tiga pilihan bumbu. Mulai dari bumbu rujak, bawang dan madu.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!