Home

Cara Membuat Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa - velavinkabakery.com

10 Bahan - Bahan Resepi Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ingredients for Chicken;.
  2. Sedia 200 gm - chicken breast.
  3. Sedia 250 gm - of cubed potatoes and sweet potatoes.
  4. Sedia 1/4 - cup of cooked quinoa.
  5. Sedia 1/4 - cup of mixed salad.
  6. Sedia - Ingredients for Peanut Dressing;.
  7. Sedia 1/4 - of lemon juice.
  8. Sedia 1/2 tbsp - of peanut butter.
  9. Sedia 1/2 tbsp - of olive oil.
  10. Sedia - Dash of Salt and pepper.

4 Instructions Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Seasoned the chicken breast and cubed potatoes and sweet potatoes with dry herbs, salt and pepper separately..
  2. Grilled the chicken and potatoes in a baking tray for 30mins (or until the juice from the chicken runs clear) in a 200 degrees celcius oven.
  3. Mixed well all dressing ingredients..
  4. Ready to serve and eat!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Grilled Chicken with Roast Potatoes, Sweet Potatoes and Quinoa ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!