Home

Resepi Puding Milo Oreo Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Puding Milo Oreo di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding Milo Oreo yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Chocolate Oreo Milo Layered Pudding. Чизкейк Oreo без выпекания No Bake Oreo Cheesecake.. How To Make Dalgona Milo without Ovalette and without Whipped Cream Sebelumnya jangan lupa tekan LIKE untuk mendukung berkembangnya Channel ini.

Puding Milo Oreo - velavinkabakery.com Resep 'puding milo oreo' paling teruji. Oreo Pudding Poke Cake - YUMMY! Chocolate cake and oreo's make this the best!

6 Bahan - Bahan Resepi Puding Milo Oreo

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding Milo Oreo ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 37.5 gram - agar-agar.
  2. Sedia 1.5 liter - air.
  3. Sedia 150 gram - gula.
  4. Sedia 1 tin - susu cair.
  5. Sedia 100 gram - serbuk milo.
  6. Sedia 2 - paket biskut oreo (besar).

Hai kali ini Hel buat puding lapis cokelat oreo milo buat camilan anak-anak di rumah. Supaya lebih spesial ditambah oreo base. Cara penyediaan: Masak agar-agar sehingga larut. Juga dikenali dgn nama Puding Milo Oreo Ada yang bagi nama Puding Milo Oreo Wannacry.

9 Cara Penyediaan Puding Milo Oreo

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding Milo Oreo pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan..
  2. Panaskan air dalam kuali. Masukkan agar2. Kacau sehingga hancur..
  3. Masukkan susu tin. Kacau..
  4. Ambil sebahagian dari hasil adunan susu dan campurkan dengan serbuk milo. Kacau..
  5. Sebagai lapisan bawah, curahkan sebahagian dari hasil adunan milo ke dalam bekas. Masukkan dalam peti ais dan biar selama 5 minit..
  6. Selepas sedikit sejuk, curahkan adunan susu (yg warna putih) ke atas adunan milo (yg warna coklat) sebagai lapisan tengah..
  7. Pecah oreo kepada dua dan taburkan. Masukkan ke dalam peti ais selama 5 minit. Biarkan sedikit pejal..
  8. Taburkan sebahagian lagi adunan milo di atas sebagai lapisan atas..
  9. Kemudian, tumbuk sebahagian oreo biar hancur dan tabur di atas permukaan paling atas. Siap dan boleh letak dalam peti ais. Sedap makan bila sejuk. 😉.

Mungkin rasa puding ni sedap sangat sampai makan pun. Langkah Membuat Puding Oreo Milo : Siapkan alat untuk memasak (panci untuk memasak agar-agar, spatula untuk mengaduk, dan cetakan puding). Siapkan bahan lapisan Oreo, campurkan jadi satu. Manakan tidak, Oreo dan Milo sememangnya antara flavour sedap yang paling digemari ramai, tidak kira muda atau tua. Begitu juga dengan resepi Puding Oreo Milo yang trending baru-baru ini.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding Milo Oreo ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!