Home

Cara Memasak BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD Cepat 11 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Selamat datang di Channel dapur mamake, Resep hari ini adalah cara membuat PUDING ROTI TAWAR KUKUS KEJU KISMIS. Pudding Roti Pisang dan Kismis I Banana and Raisins Bread Pudding. Haanies, buat kreasi pudding favorit lebih mudah pakai Haan Pudding Mix Pouch yang lembut dan tanpa perlu tambahan gula.

BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD - velavinkabakery.com An interesting interplay of textures, such as those of bread, muesli and raisins, gives this Bread and Butter Pudding an irresistible mouth-feel, while. Bread Pudding sendiri sebenarnya termasuk Nah membuat pudding roti wholemeal coklat kismis ini karena banyak stock roti tawar wholemeal. Manfaatkan roti sisa sarapan dengan resep bread pudding ini.

11 Ingredients of Resepi BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - buku roti putih.
  2. Sedia 2 - biji telur.
  3. Sedia 1 - sudu kecil esen vanila.
  4. Sedia 1 tin - susu cair.
  5. Sedia - Sos Custard.
  6. Sedia 1 tin - susu cair.
  7. Sedia 1/2 tin - air (boleh guna tin susu cair tadi).
  8. Sedia 1 - sudu kecil esen vanila.
  9. Sedia - secubit garam.
  10. Sedia 3 sudu makan - gula.
  11. Sedia 3 sudu makan - tepung custard.

Bread pudding bisa untuk cemilan sore atau dinikmati lagi Raisins atau kismis atau buah kering lainnya bisa ditaburi di sela-sela roti. Puding roti panas ini enak dimakan hangat. Yang klasik ini memakai apel, kismis dan kayu manis. Jadi selain manis juga harum wangi aromanya.

4 Instructions BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Roti putih belah kepada 2 - 3 bahagian.
  2. Dalam bekas lain, pecahkan 2 biji telur, campur 1 tin susu cair dan 1 sudu kecil esen vanila. Whisk-kan sehingga sebati. Kemudian campurkan roti putih..
  3. Pindahkan aduan tersebut ke dalam loyang. Kemudian taburkan kismis. Bakar selama 40 minit dengan suhu 40 celcius atau sehingga garing2.
  4. Untuk sos custard pula, campurkan ke semua bahan sos ke dalam kuali. Masak dengan api sederhana. Kacau selalu untuk elakkan tepung custard begumpal. Lepas da sebati boleh tutup api, sejukkan dan sedia untuk di hidang. If nak pekat sikit, masak lama sikit la sampai capai tahap pekat yg korang prefer. Selamat mencuba! :).

Bread pudding recipe - Free download as Word Doc (.doc /.docx), PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free. Go English with this all-favorite recipe. Combines humble kitchen ingredients like bread, milk, eggs, and sugar with Nestlé MILKMAID to create a comfortingly warm pudding that. -) Ordinary sandwich bread works fine, or use a spiffier bread to make a spiffier pudding. When cooked, centre may still be slightly soft, but does set up as pudding cools. Try these bread pudding recipes for dessert!

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi BREAD PUDDING KISMIS & SOS CUSTARD ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!