Home

Resepi Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast Cepat 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast - velavinkabakery.com

16 Ingredients of Resepi Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 16 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 400 gm - Minced Chicken.
 2. Sedia 2 ulas - Bawang Putih.
 3. Sedia 1 - sudu kecik Lada Putih.
 4. Sedia 1 - sudu kecik Lada Hitam.
 5. Sedia 1 - /8 sudu kecik Garam Himalaya.
 6. Sedia 2 - sudu Minyak Jagung.
 7. Sedia 100 gm - Beef Breakfast.
 8. Sedia 6 helai - Salad Coral Merah & Hijau.
 9. Sedia 1/2 batang - Timun Jepun - di hiris nipis.
 10. Sedia 1 - biji Tomato - di hiris nipis.
 11. Sedia 2 keping - Roti Massimo.
 12. Sedia 2 keping - Cheese Slice.
 13. Sedia 10 gm - Butter.
 14. Sedia - Chili Sos.
 15. Sedia - Mayonis.
 16. Sedia - Kewpie Roasted Sesame.

6 Cara Membuat Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast

Dah ada 16 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Sediakan kesemua bahanĀ² Wanpaku.
 2. Cincang bawang putih kemudian panaskan minyak jagung 2 sudu besar dan tumis bawang putih tadi hingga kekuningan kemudian masukkan Minced Chicken masukkan perasa serbuk Lada Putih, serbuk Lada Hitam dan Garam sebatikan sehingga masak angkat dan ketepikan.
 3. Panaskan 1 sudu kecik Minyak Jagung layur kan Beef Breakfast tadi hingga sedikit garing kemudian angkat dan ketepikan.
 4. Ambil sekeping Roti sapukan sedikit Butter kemudian letak Salad Coral Merah dan Hijau kemudian letak hirisan timun, Tomato, Minced Chicken kemudian pipekan Kewpie Rosted Sesame, Chili Sos dan 1 Slice Cheese.
 5. Ulang sama macam step 1 cuma 2nd step letak Beef Breakfast dan pipekan Chili Sos, Mayonis dan 1 lagi Slice Cheese akhir tutup dengan kepingan Roti terakhir..
 6. Akhir skali balut dengan plactic wraping dan kertas minyak kemudian potong tengah dan siap di hidang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Minced Chicken & Beef Breakfast ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!