Home

Resepi Ayam Panggang Rempah Kari Sedap 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Panggang Rempah Kari di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang Rempah Kari yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Panggang Rempah Kari - velavinkabakery.com

5 Bahan - Bahan Resepi Ayam Panggang Rempah Kari

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang Rempah Kari ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Isi ayam yang telah dibasuh.
  2. Sedia - Kunyit dan garam.
  3. Sedia Sedikit - cili kering yang telah dikisar.
  4. Sedia - Rempah Kari.
  5. Sedia - Halia.

5 Cara - Cara Ayam Panggang Rempah Kari

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang Rempah Kari pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Gaul isi ayam bersama kunyit dan sedikit garam.
  2. Masukkan satu sudu besar cili yang telah dikisar.
  3. Gaul bersama halia. Halia untuk naikkan aroma.
  4. Panggang dalam magic pan selama 7-10 minit. Maaf saya tak jumpa magic pan saya so saya panggang atas non stick pan 😂.
  5. Sedia untuk menikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang Rempah Kari ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!