Home

Cara Membuat Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna Cepat 12 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna - velavinkabakery.com

12 Ingredients of Resepi Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - roti.
  2. Sedia 1 tin - chilli tuna (Ayam Brand).
  3. Sedia 1 - biji telur.
  4. Sedia 1/2 batang - lobak merah (hiris nipis).
  5. Sedia 1/2 batang - timun (hiris nipis).
  6. Sedia 1 - biji tomato (potong bulat).
  7. Sedia 1 keping - keju cheddar (Chesdale).
  8. Sedia 4 keping - daun salad.
  9. Sedia 1/2 - biji air perahan lemon.
  10. Sedia 1 - sudu kecil lada sulah.
  11. Sedia 1 - sudu kecil garam.
  12. Sedia 5 - sudu besar serbuk cheese (bancuh dengan air panas).

9 Cara Penyediaan Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Masukkan chilli tuna ke dalam mangkuk. Buangkan cili. Masukkan air perahan lemon, garam dan lada sulah. Gaul sebati..
  2. Goreng telur mata jangan terlalu garing. Sedang-sedang sahaja..
  3. Gaul lobak merah dengan serbuk cheese yang telah dibancuh..
  4. Sediakan cling wrap. Letakkan roti di atasnya. Kedua-dua keping roti disapu dengan bancuhan cheese..
  5. Letakkan 2 keping daun salad di atas roti, keju cheddar dan tomato..
  6. Kemudian, letakkan hirisan timun, lobak merah yang telah diperasakan dan chilli tuna..
  7. Lapisan terakhir, letakkan telur mata, 2 keping daun salad dan roti..
  8. Akhir sekali, balut sandwich dengan cling wrap sehingga betul-betul padat..
  9. Wanpaku Sandwich siap dan sedia dipotong dua untuk dihidang..😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Sandwich - Egg & Chilli Tuna ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!