Home

Cara Membuat Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken Enak 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Sandwich mamaell:
Blackpepper Mayo Chicken - velavinkabakery.com

14 Ingredients of Resepi Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - wholemeal bread.
  2. Sedia 2 keping - keju.
  3. Sedia 30 gm - timun jepun.
  4. Sedia 30 gm - lobak merah.
  5. Sedia 30 gm - salad butterhead.
  6. Sedia 30 gm - kubis ungu.
  7. Sedia - Butter untuk sapuan roti.
  8. Sedia - Cling wrap untuk membungkus.
  9. Sedia - Inti ayam.
  10. Sedia 80 gm - isi ayam (direbus & tos).
  11. Sedia 1/2 - sk ajishio blackpepper.
  12. Sedia 2 - sb mayonaise.
  13. Sedia 1/2 - sb chilli flakes.
  14. Sedia 10 gm - capsicum merah untuk hiasan (optinal) cincang kecil.

7 Step by Step Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan sayur. TIPS: ada orang memang tidak suka rasa kubis mentah. Apa saya buat ialah ambil satu sudu minyak zaiton, perah lemon sikit dan secubit lada hitam ajishio. Kacau sebati dan boleh gaul dengan sayur sayur yang keras seperti kubis dan lobak merah. Saya tidak guna garam sebab ajishio sedia ada masin..
  2. Untuk inti: rebus isi ayam dan toskan. Potong sekata (carik pon boleh) Masukan mayonis, lada hitam, chilli flakes dan gaul sebati..
  3. Bentang cling wrap. Ambil sekeping roti. Sapu butter dan letak sekeping keju..
  4. Letak salAd, susun timun dan letak inti ayam..
  5. Susun lobak merah, kemudian letak kubis ungu dan lapis dengan keju..
  6. Tutup dengan roti dan balut cling wrap dengan kemas.0.
  7. Potong dibahagian tengah dan boleh dihidangkan. Selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Sandwich mamaell: Blackpepper Mayo Chicken ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!