Home

Resepi Cheese Cake Hangus Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cheese Cake Hangus di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cheese Cake Hangus yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cheese Cake Hangus - velavinkabakery.com

5 Bahan - Bahan Resepi Cheese Cake Hangus

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cheese Cake Hangus ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kg - cream cheese Anchor.
  2. Sedia 500 gm - whipping cream Anchor.
  3. Sedia 7 - biji telur ayam A.
  4. Sedia 30 gm - tepung gandum diayak.
  5. Sedia 300 gm - gula castor/pasir halus.

8 Cara Membuat Cheese Cake Hangus

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cheese Cake Hangus pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Sediakan bahan. Panaskanketuhar pada suhu 200°C..
  2. Putarkan cream cheese dan gula hingga sebati dan kembang dalam mesin pengadun..
  3. Masukkan pula telur satu persatu dan adun hingga rata..
  4. Masukkan tepung yang diayak dan adun rata..
  5. Masukkan adunan ke dalam loyang/spring foam yang telah dialas parchment paper. Lebihkan kertas daripada loyang. Gunakan loyang saiz 9"tetapi untuk resepi ini saya gunakan loyang saiz 6" (500gm setiap satu)..
  6. Bakar pada suhu 200°C selama 1jam 15 minit api atas dan bawah..
  7. Kek yang telah siap dibakar. Biarkan dalam ketuhar sehingga sejuk. Kemudian masukkan ke dalam peti ais..
  8. Enak dimakan selepas keluarkan daripada peti ais 15-30 minit kemudian..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cheese Cake Hangus ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!