Home

Cara Membuat Chicken Chop & Black Pepper Sauce Enak 7 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Chicken Chop & Black Pepper Sauce di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chicken Chop & Black Pepper Sauce yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chicken Chop & Black Pepper Sauce - velavinkabakery.com

23 Bahan - Bahan Resepi Chicken Chop & Black Pepper Sauce

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chicken Chop & Black Pepper Sauce ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 23 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Kentang segera (digoreng).
  2. Sedia - Bahan Coleslaw.
  3. Sedia 1 batang - lobak merah.
  4. Sedia 1/4 - kobis.
  5. Sedia 1/2 cawan - susu cair/susu segar.
  6. Sedia 4 - sudu besar mayonis.
  7. Sedia 1 - sudu besar gula.
  8. Sedia 1 - sudu kecil garam.
  9. Sedia - Bahan Ayam.
  10. Sedia 6 - ketul dada ayam.
  11. Sedia 1 - biji telur.
  12. Sedia 2 ulas - bawang putih (ditumbuk halus).
  13. Sedia 1 - senduk tepung bestari.
  14. Sedia 3 - senduk breadcrumb.
  15. Sedia - Bahan Sos Black Pepper.
  16. Sedia 3/4 - sudu buttercup.
  17. Sedia 1 ulas - bawang putih (diracik halus).
  18. Sedia 1 tin - kecil sos prego cheese & herbs.
  19. Sedia - Air suam 1 tin sos prego.
  20. Sedia 2 - sudip kicap lemak manis.
  21. Sedia 2 - sudu besar serbuk lada hitam (kisar).
  22. Sedia 3/4 - sudu kecil gula.
  23. Sedia 1 - sudu besar serbuk cheese.

7 Cara Membuat Chicken Chop & Black Pepper Sauce

Dah ada 23 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chicken Chop & Black Pepper Sauce pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Untuk coleslaw, buang bahagian keras pada kobis dan sagat sekali bersama lobak merah. Masukkan dalam bekas dan gaulkan. Masukkan susu, mayonis dan perasakan dengan garam dan gula. Kemudian gaul rata dan sejukkan..
  2. Dada ayam belah tengah dan perapkan bersama bawang putih, telur dan tepung bestari 15 minit. Kemudian salutkan bersama bread crumbs dan goreng dalam minyak penuh..
  3. Untuk sos black pepper, panaskan buttercup dalam api kecil dan tumis bawang putih yang diracik halus sehingga naik bau..
  4. Masukkan 1 tin sos prego keju & herbs bersama air suam 1 tin..
  5. Masukkan serbuk cheese dan gaul rata..
  6. Tambahkan kicap lemak manis, serbuk lada hitam dan gula. Kacau sampai sebati..
  7. Dah siap boleh dicurahkan ke atas ayam bersama kentang goreng dan coleslaw. Okay boleh dihidang dan makan!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chicken Chop & Black Pepper Sauce ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!