Home

Resepi Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style Cepat 13 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style - velavinkabakery.com

13 Ingredients of Resepi Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - roti (saya guna multigrain).
  2. Sedia 2 keping - cheese.
  3. Sedia 2 - sudu butter.
  4. Sedia - Sebiji tomato (dihiris).
  5. Sedia - Sebiji kecil baby Romaine.
  6. Sedia 1/2 batang - lobak merah (dihiris).
  7. Sedia 3 - biji telur.
  8. Sedia 1/2 cawan - hirisan kubis ungu.
  9. Sedia 1/2 - biji bawang Holland.
  10. Sedia 1/2 - sudu kecil serbuk lada putih.
  11. Sedia 1/4 - sudu kecil garam.
  12. Sedia 1 - sudu besar minyak (untuk bakar sate).
  13. Sedia 10 batang - sate frozen.

4 Step by Step Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan. Potong sedikit lidi sate, panaskan minyak kemudian grill sate sehingga masak. Ketepikan..
  2. Untuk membuat egg roll pula. Bancuh telur bersama lada dan garam. Gaul rata. Panaskan pan, ambil satu senduk bancuhan telur dan tuang ke dalam pan. Buangkan lidi sate, letak ditengah-tengah telur,kemudian gulung. Lapiskan lagi satu senduk telur dan gulung. Ulang sehingga 4 kali. Ketepikan..
  3. Sapu butter pada kepingan roti. Lapiskan dengan kepingan cheese kemudian susun sayur dan gulungan telur yang berisi sate..
  4. Balut ketat susunan sandwich dengan menggunakan wrapping plastic. Kemudian potong kepada 2 bahagian. Sedia dihidang!!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!