Home

Resepi Wanpaku Chiken Herb Grill Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Chiken Herb Grill di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Chiken Herb Grill yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Chiken Herb Grill - velavinkabakery.com

17 Bahan - Bahan Resepi Wanpaku Chiken Herb Grill

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Chiken Herb Grill ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 17 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/4 - biji capsicum merah.
  2. Sedia 1/4 - biji capsicum hijau.
  3. Sedia 1/4 - biji capsicum kuning.
  4. Sedia 1/4 - biji lobak merah.
  5. Sedia 4 helai - daun salad romaine.
  6. Sedia 1 helai - kobis purple.
  7. Sedia 1 keping - dada ayam.
  8. Sedia 1 sudu teh - lada sulah.
  9. Sedia 1 sudu teh - lada hitam.
  10. Sedia 1 sudu teh - serbuk kunyit.
  11. Sedia 1 sudu teh - garam.
  12. Sedia 1/2 sudu teh - gula.
  13. Sedia - mayonnaise 2 sudu besar.
  14. Sedia 2 keping - roti gandum.
  15. Sedia - cheddar cheese 2 slide.
  16. Sedia - telur 1 biji.
  17. Sedia - minyak 1 sudu besar.

4 Instructions Wanpaku Chiken Herb Grill

Dah ada 17 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Chiken Herb Grill pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Basuh semua sayur dan potong nipis mancis,kecuali sayur salad ketepikan..
  2. Kemudian perap ayam dengan rempah biatkan selama 30 min,kemudian panaskan minyak grill ayam sehingga masak..
  3. Pecahkan telur,kacau ringan dan goreng dan potong menjadi 2.kemudian mula menyusun,sapu roti dengan butter,susun cheese slide 1 keping,telur goreng dan dada ayam..
  4. Ambil sayur yang dah di hiris2 tadi gaulkan dengan mayonnaise,dan susun diatas inti,akhir sekali susun daun salad dan letakkan lebihan telur dan cheddar cheese lagi 1 keping dan balut dengan wrapping plastic atau baking paper potong 2 dan sedia dihidangkan 😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Chiken Herb Grill ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!