Home

Cara Membuat Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise Mudah 14 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise - velavinkabakery.com

14 Bahan - Bahan Resepi Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 keping - roti putih(akk guna gardenia).
  2. Sedia 1 tin - tuna mayonnaise (ayam brand).
  3. Sedia 3 - sdm sandwich spread cheesy cheese.
  4. Sedia 3 keping - cheese.
  5. Sedia 1 - sdt lada hitam.
  6. Sedia 1/2 - sdt lada sulah.
  7. Sedia 100 gm - kobis (hiris halus).
  8. Sedia 100 gm - carrot.
  9. Sedia 1 - bijik tomato.
  10. Sedia 3 - hirisan bawang besar.
  11. Sedia - Salad Hijau Secukupnya.
  12. Sedia - Tomato Ceri (pilihan).
  13. Sedia 1 - sdm butter.
  14. Sedia - Cling Wrap.

6 Cara Memasak Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan yang tersenarai..
  2. Hiris halus kobis campurkan sedikit carrot masukan cheesy cheese masukan lada hitam gaul sebati...siap coleslaw๐Ÿ˜...perapkan hirisan bawang dengan lada sulah biar kan seketika...hiriskan carrot,timun serta tomato seperti dalam gambar...semua bahan sayur di lap dengan kitchen towel supaya tidak berair.
  3. Sapukan roti dengan butter mula kan step wanpaku dengan sapuan coleslaw dan susun hirisan carrot.
  4. Susun step langkah... salad+tomato+bawang+timun...untuk bahagian tengah kepingan cheese dan tuna mayonnaise serta tomato Ceri...ulang susunan ikut step yang sama hingga selesai.
  5. Dah siap susun semuanya boleh terus wrap dengan kemas simpan dalam peti sejuk seketika dalam 15 minit..
  6. Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise #StyleAzaAaj is done...siap di potong dan susun cantik-cantik lebih menarik...anak- anak pun dah tak sabar nak makan...๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Coleslaw Cheesy Cheese Tuna Mayonnaise ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!