Home

Cara Membuat Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs Sedap 13 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs - velavinkabakery.com

13 Bahan - Bahan Resepi Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 2 keping - roti.
 2. Sedia 2 keping - keju.
 3. Sedia - Bahan Grill.
 4. Sedia 100 gram - dada ayam.
 5. Sedia 1 - sudu kecil garam.
 6. Sedia 1 - sudu kecil lada hitam.
 7. Sedia - Scrambled Eggs.
 8. Sedia 2 - biji Telur.
 9. Sedia 3 - sudu susu segar.
 10. Sedia 1 - sudu kecil garam.
 11. Sedia 1 - sudu kecil Lada sulah.
 12. Sedia - Bahan Dressing.
 13. Sedia - Sos Coleslaw.

4 Cara - Cara Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Sediakan bahan-bahan. Ayam diperap dengan garam dan lada hitam. Grill atas pan tanpa minyak. Ketepikan..
 2. Pecahkan telur, masukkan susu Segar, garam dan Lada sulah. Kacau sebati. Goreng tanpa minyak di dalam kuali. Ketepikan.
 3. Ambil roti, sapu sedikit butter. Susun salad tuangkan sos coleslaw. Letak cheese. Sos Coleslaw. Susun ayam grill. Letak salad. Masukkan telur scrambled. Lapis cheese. Susun salad, sos Coleslaw. Tutup dengan roti lagi satu..
 4. Lapik roti dengan plastik wrapping. Balut keseluruhan roti dengan baik. Akhir sekali potong di tengah roti. Sedia untuk dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Ayam Grill Scrambled Eggs ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!