Home

Resepi Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Kuih Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Kuih Cek Mek Molek adalah kuih yang biasa dibuat semasa saya kecil dahulu. Kadang kadang arwah my father tanam sendiri jer ubi keledek tu. Kepakaran kami membantu Cik/Tuan/Puan mendapatkan koleksi design baju yang terkini,premium.

Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) - velavinkabakery.com C Dm Hati didalam bagai nak gila. So aku decide wat Kuih Cek Mek Melok untuk di makan bersama famili. Actually, inilah kuih pertama yang aku jatuh cinta selepas bergelar isteri kepada seorang lelaki dari negeri cik siti wan kembang ni.

4 Ingredients of Resepi Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 8 - biji ubi keledek yang sederhana.
  2. Sedia 1 cawan - tepung gandum.
  3. Sedia - Secubit garam.
  4. Sedia - Gula untuk inti.

Dm Gm C Dm Pabila namanya ditanya dia masam Dm Gm C Dm Namun begitu jelingannya aku faham Dm C Bb Dm Senyumlah-senyumlah ahaiii cek mek molek Dm C Bb Dm. Sweet potato or Ubi Keledek, in Malay, is a very versatile tuber. The shoots and tuber can be eaten as a vegetable and also be used in sweet and savory dishes. Khalifah - Cek Mek Molek (Official Music Video).

4 Cara Memasak Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi)

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan 4 bahan iaitu ubi keledek, tepung gandum, garam dan gula. Mula-mula basuh bersih ubi keledek. Masukkan ke dalam periuk dan rebus hingga ubi empuk. Jangan terlalu empuk ye sebab nanti payah nak uli..
  2. Kupas kulit ubi keledek, buang isi yang lebam dan buruk jika ada. Lenyek ubi hingga hancur, masukkan gandum dan secubit garam, uli lagi hingga sekata. Bentukkan menjadi bulat-bulat, leperkan dan letak setengah sudu kecik gula sebagai inti..
  3. Gentel menjadi bujur cantik dan taburkan sedikit tepung gandum supaya doh tidak melekat. Panaskan minyak hingga betul-betul panas baru boleh goreng cek mek molek. Pastikan api tidak terlalu besar bagi mengelak hangit..
  4. Tadaaaaaa!!! Dah siap cek mek molek dan boleh di hidangkan bersama teh hangat. Makan panas-panas lagi terangkat😘😘selamat mencuba resepi mudah cekmek molek.

Kuih cek mek molek rangup diluar lembut didalam. Click "Start" and download the file from converted video cek mek molek to your phone or computer once the conversion process is completed. Cek Mek Molek Versi Rock recorded by akuJUGAK on Smule. Sing with lyrics to your favorite karaoke songs. Cek Mek Molek. direct translation will be Beautiful Lady.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cek mek molek #MAHN (kuih tradisi) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!