Home

Cara Membuat Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak Enak 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak - velavinkabakery.com

9 Bahan - Bahan Resepi Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Isi ayam.
  2. Sedia - Sos black pepper.
  3. Sedia - Serbuk lada hitam*.
  4. Sedia - Bawang.
  5. Sedia - Kicap manis.
  6. Sedia - Lobak merah.
  7. Sedia - Cauliflowers.
  8. Sedia - Kentang*.
  9. Sedia - Garam/ perasa.

1 Cara Penyediaan Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Cuci ayam dan potong kecik². Panaskan minyak, masukkn bawang, tumis seketika. Masukkan ayam, masak seketika. Kemudian masukkan sos black pepper,sedikit air, lobak, cauliflowers, kentang, sedikit perasa/garam, kicap manis dan serbuk lada hitam*. Kacau sebati. Biarkan dalam 3-5minit. Siap untuk dihidangkan 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Black Pepper 🍗 #Ayam #MunahMasak ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!