Home

Resepi Kuih cek mek Cepat 6 Langkah

Aneka Resepi Kuih Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kuih cek mek di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kuih cek mek yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Kuih Cek Mek Molek adalah kuih yang biasa dibuat semasa saya kecil dahulu. Kadang kadang arwah my father tanam sendiri jer ubi keledek tu. #KuihCekMekMolek #ResepiCekMekMolek Kuih Cek Mek Molek Kelantan Resepi Cek Mek Molek Kuih CekMek Molek Kelantan Kuih Tradisional Kelantan Kuih Muih Kelantan. So aku decide wat Kuih Cek Mek Melok untuk di makan bersama famili.

Kuih cek mek - velavinkabakery.com Cek Mek saya hari ini dah bocor, itulah yang kita nampak glittering air gula. Categories Kuih Tags Kuih Cek Mek. Cara Buat Kuih Cek Mek Molek Sedap Dan Sangat Mudah

4 Bahan - Bahan Resepi Kuih cek mek

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kuih cek mek ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Gula.
  2. Sedia - Tepung gandum.
  3. Sedia - Ubi keledek manis.
  4. Sedia - Garam.

Cek Mek Terbaru Gratis dan Mudah dinikmati. KADIR Whatever the occasions, be it birthdays. Kuih Cek Mek Molek. Загружено: Azie Kitchen. Kuih cek mek molek rangup diluar lembut didalam.

6 Instructions Kuih cek mek

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kuih cek mek pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Rebus ubi.
  2. Lanyak kan ubi.
  3. Tuangkan garam sediki.
  4. Tuang kan tepung gandum ikut suka laa klu nak rsa tepung lebih boleh buh bnyak skit.
  5. Isi kan inti gula kat tengah buat laa bentuk membujur.
  6. Goreng.

Cek Mek Molek (which means "Beautiful Lady") is a traditional Kelantan Kuih and is very similar to Kuih Keria except that this kuih has the sugar on the inside instead of the sugar coating on the outside. Cek mek molek petite known as cek mek is a traditional delicacy that is popular in kelantan and terengganu. it is made with mashed sweet pottoes and wheat flour as the dough, sugar as the core. Cek mek molek atau lebih dikenali sebagai cek mek ialah sejenis kuih tradisional yang amat popular di Kelantan dan Terengganu. Ia diperbuat dengan ubi keledek yang dilenyek dan tepung gandum sebagai adunan, gula sebagai inti, kemudian digoreng. Download Now. saveSave Tugasan kuih tradisional Cek Mek Molek For Later.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kuih cek mek ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!