Home

Cara Memasak Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd Sedap 12 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd - velavinkabakery.com

12 Bahan - Bahan Resepi Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - ekor ayam dipotong 4.
 2. Sedia 4 - biji kentang (potong wedges).
 3. Sedia 1 - biji carrot (potong kecil).
 4. Sedia 10 - biji tomato cherry.
 5. Sedia 2 - tongkol jagung.
 6. Sedia 2 - hirisan lemon.
 7. Sedia Sedikit - Minyak zaitun.
 8. Sedia - Sos Hot Peri Peri Nandos secukupnya.
 9. Sedia Sedikit - daun Oregano.
 10. Sedia Sedikit - daun Thyme.
 11. Sedia Sedikit - Blackpepper.
 12. Sedia Sedikit - garam.

4 Instructions Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Ayam dipotong & dibersihkan. Perap semua bahan (kecuali tomato&jagung) dengan sos hot Peri Peri nandos, jus lemon, oregano, thyme & Black pepper & sedikit minyak zaitun selama 2jam..
 2. Bakar semua bahan dengan suhu 220c, selama 50minit..
 3. Jagung dikukus selama 5minit.
 4. Sedia untuk dihidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Portuguese BBQ Peri Peri Chicken #phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!