Home

Resepi Grilled chicken breast with mixed salad Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Grilled chicken breast with mixed salad di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Grilled chicken breast with mixed salad yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Grilled chicken breast with mixed salad - velavinkabakery.com

3 Bahan - Bahan Resepi Grilled chicken breast with mixed salad

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Grilled chicken breast with mixed salad ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - A medium size chicken breast.
  2. Sedia - Variety of salads of your choice.
  3. Sedia - few slices of onions (optional).

4 Cara Penyediaan Grilled chicken breast with mixed salad

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Grilled chicken breast with mixed salad pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Marinate chicken slightly sliced in with a pinch of salt and pepper and some mixed herbs.
  2. Add very little oil in a hot pan and pan fried chicken on medium low fire both sides until golden brown...
  3. Wash and chop salads n seive.
  4. Serve salad with dressing/s of your choice and place pan fried chicken breast on salad... easy!!! 10mins preparation and you're already eating!!! Yummy and healthy!!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Grilled chicken breast with mixed salad ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!