Home

Cara Membuat Korean Spicy Chicken Bumbuk Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Korean Spicy Chicken Bumbuk di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Korean Spicy Chicken Bumbuk yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Korean Spicy Chicken Bumbuk - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Korean Spicy Chicken Bumbuk

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Korean Spicy Chicken Bumbuk ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 10 - Ketul Peha ayam frozen.
 2. Sedia 1 - Paket Sos Korea Adabi.
 3. Sedia 1 - Sudu Bijan.
 4. Sedia 1/2 - Sudu Madu.
 5. Sedia 1/2 - Kecil Garam.
 6. Sedia 2 - Tangkai Cili Hijau.
 7. Sedia - Minyak untuk menggoreng Ayam.

4 Instructions Korean Spicy Chicken Bumbuk

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Korean Spicy Chicken Bumbuk pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Sediakan Bahan-bahan.
 2. Goreng peha ayam sehingga masak. Boleh guna apa-apa Brand..
 3. Panaskan kuali. Masukkan 1 Sudu Minyak Masak. Kemudian Masukkan Sos korea. Kemudian Masukkan madu, garam. Biarkan seketika. Kemudian Masukkan peha ayam yang telah digoreng tadi. Gaul rata..
 4. Akhir sekali taburkan Cili hijau Dan bijan. Gaul Rata. Sedia dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Korean Spicy Chicken Bumbuk ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!