Home

Resepi Roti Jala & Kari Ayam 😘 Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Roti Jala & Kari Ayam 😘 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Jala & Kari Ayam 😘 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Jala & Kari Ayam 😘 - velavinkabakery.com

13 Ingredients of Resepi Roti Jala & Kari Ayam 😘

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Jala & Kari Ayam 😘 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 2 cawan - Tepung Gandum.
 2. Sedia 3 - biji Telur Ayam (AA).
 3. Sedia 2 sudu makan - minyak masak.
 4. Sedia - Secubit garam.
 5. Sedia - UNTUK Bahan2 KARI AYAM.
 6. Sedia 6 - ketul ayam.
 7. Sedia 1 - sudu serbuk Kari Ayam 888.
 8. Sedia 3 - biji tomato.
 9. Sedia 3 - Bawang merah.
 10. Sedia 3 - bawang putih.
 11. Sedia 1 - bawang besar.
 12. Sedia 1 - sudu Asam Jawa.
 13. Sedia 2 cm - halia.

2 Cara Membuat Roti Jala & Kari Ayam 😘

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Jala & Kari Ayam 😘 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Campurkan semua bahan. Bagikan tepung kepada 2-3 bagagian jika mau campurkan warna kegemaran anda 😂. Panaskan kuali dan goreng. Siap & Hidangkan 👍👍.
 2. Panaskan kuali. Tumis bawang dan halia. Masukkan serbuk kari ayam. Tomato. Tumis sehingga pecah minyak. Masukkan daging ayam ke dalam kuali. Masak sehingga masak. Siap dan Hidangkan 😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Jala & Kari Ayam 😘 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!