Home

Resepi Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd - velavinkabakery.com

6 Bahan - Bahan Resepi Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - isi ayam di potong kecil-kecil.
  2. Sedia - Tepung serbaguna bestari.
  3. Sedia - Sos Thai.
  4. Sedia 1 - biji bawang merah.
  5. Sedia Sedikit - daun ketumbar.
  6. Sedia - Bijan kering.

4 Cara Membuat Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Tepung di potong kecil atau jejari.
  2. Salut ayam tadi dengan tepung serbaguna bestari. Bancuh sedikit tepung dengan air. Perap seketika dalam 15-20 minit..
  3. Untuk menggoreng pula. Salut lagi sekali dengan tepung serbaguna (kering) dan goreng deep frying. Toskan seketika..
  4. Campurkan sos thai tadi dengan daun ketumbar dan sedikit bawang merah yang di racik. Gaul sebati. Ayam tadi di potong kecil-kecil dan sos di tuang di atasnya. Siap ditabur bijan. Siap untuk di ngap depan tv 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Sos Thai #phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!