Home

Resepi Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd Enak 14 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd - velavinkabakery.com

14 Bahan - Bahan Resepi Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Untuk dua orang.
 2. Sedia - Spegeti.
 3. Sedia 3 ulas - Bawang putih.
 4. Sedia - Minyak olive.
 5. Sedia - Chilli flakes.
 6. Sedia - Parsley flakes.
 7. Sedia - Parmesan chese diparut.
 8. Sedia - Garam.
 9. Sedia - Untuk ayam.
 10. Sedia - Mixed herbs.
 11. Sedia - Bawang putih dua ulas diparut.
 12. Sedia - Garam sedikit.
 13. Sedia - Perahan lemon.
 14. Sedia - Dada ayam.

6 Instructions Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Rebus spageti dengan garam sehingga masak..
 2. Tos spageti..
 3. Tumis bawang putih sehingga garing kekuningan dengan minyak olive..
 4. Letak spegeti yang telah ditos dalam mangkuk. Kemudian letak chilli flakes, parsley flakes dan parmesan chese parut. Kemudian letak bawang putih yang digoreng dan minyak nya sekali ke dalam mangkuk tersebut. Gaul..
 5. Untuk dada ayam. Perap ayam dengan parutan bawang putih, sedikit garam dan mixed herbs selama setengah jam. Kemudian bakar atas pemanggang sehingga masak..
 6. Ayam bakar dihidang bersama spageti aglio olio. Siap untuk dimakan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Spageti Aglio olio bersama ayam bakar #phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!