Home

Resepi Resepi Ayam Goreng Nostalgia Mudah 16 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Resepi Ayam Goreng Nostalgia di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Resepi Ayam Goreng Nostalgia yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Resepi Ayam Goreng Nostalgia - velavinkabakery.com

16 Bahan - Bahan Resepi Resepi Ayam Goreng Nostalgia

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Resepi Ayam Goreng Nostalgia ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 16 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - ketul ayam drumstik dibuang kulit (cukupla sorang satu ๐Ÿคญdan saya xmakan kulit ayam ๐Ÿ˜…).
  2. Sedia 1 - sudu cili.
  3. Sedia - Bahan A (utk perapan).
  4. Sedia 5 - ketul ayam drumstik (cukupla sorang satu).
  5. Sedia 1 - sudu besar cili hawflakes.
  6. Sedia 1 - sudu besar tepung jagung.
  7. Sedia 1 - sudu garam.
  8. Sedia 1 - sudu perasa masakan hilal.
  9. Sedia 1 - biji telur.
  10. Sedia 1/2 - sudu kecil serbuk kunyit.
  11. Sedia - Bahan B (utk salutan tepung).
  12. Sedia 3 - sudu besar tepung gandum.
  13. Sedia 1 - sudu besar tepung beras.
  14. Sedia 2 - sudu besar tepung rangup serbaguna bestari (pedas).
  15. Sedia 1/2 - sudu perasa masakan hilal.
  16. Sedia 5 keping - biskut kering (sy guna biskut salted cheese - itu je yg hado๐Ÿคญ) diramas2 sehingga hancur.

3 Cara Penyediaan Resepi Ayam Goreng Nostalgia

Dah ada 16 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Resepi Ayam Goreng Nostalgia pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Perap ayam dengan semua bahan2 perap ayam. Biarkan perap lbh kurang 1 jam. Nak lebih pun boleh ๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ โ˜บ๏ธ.
  2. Satukan semua bahan B, ramas2 halus biskut tu. Kalau rajin, boleh kisar kasar. Kemudian, gaul sebati..
  3. Bila nak masak, panaskan minyak masak, seeloknya minyak perlu banyak, biar ayam kita masak elok sehingga ke isi tulangnya ๐Ÿ˜. Minyak dah ready, kita golek2 ayam perap td ats tepung, then gorengla. Sy guna api perlahan supaya ayam kita x terkejut masaknya heheheh.. selamat mencuba ๐Ÿ˜‹.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Resepi Ayam Goreng Nostalgia ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!