Home

Cara Membuat Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara Enak 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Enak.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara - velavinkabakery.com

10 Ingredients of Resepi Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Spaghetti.
 2. Sedia - Isi Ayam.
 3. Sedia - Sosej.
 4. Sedia - Tomato.
 5. Sedia - Bawang Holland.
 6. Sedia - Sos cili.
 7. Sedia - Sis Tomato.
 8. Sedia - Garam.
 9. Sedia - Perasa.
 10. Sedia - Minyak.

6 Cara Membuat Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. 1 batang sosej dipotong 6.
 2. Ambil 1 lidi spaghetti di cucuk pada sosej y di potong kecil...1 lidi spaghetti 1 sosej sosej kecil...buat byk mana y nak.
 3. Rebus spaghetti y siap di cucuk dengan air secukupnya dan sedikit minyak sehingga masak... Toskan.
 4. Panaskan minyak tumis bawang Holland y di potong dadu hingga naik bau.... Masukkan isi ayam... Masukkan buah tomato dipotong dadu hingga layu.....
 5. Masukkan sos cili dan sos tomato kacau sebati.... Masukkan sedikit air stok spaghetti.... Masukkan Sosej dan perasakan dengan cukup rasa.....
 6. Boleh dihidangkan.....selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Spaghetti Sosej Masam-masam Manis #DaporAzahZara ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!